Project omschrijving

Nieuwe kunststof kozijnen en deur toegepast in bewaarplaats, Elst

De kunststof bouwmaterialen van Bouwimpex zijn in de agrarische sector een bekend begrip. Naast de nieuwbouw of renovatie van stallen en bijgebouwen, worden onze producten ook veelal toegepast in bijvoorbeeld de akkerbouw. Zo ook bij deze uienbewaarplaats in Elst.

Een goede bewaring van (zaai)uien is van groot belang aangezien we in Nederland slechts één oogst per jaar hebben. Om de kwaliteit van het product hoog te houden is het belangrijk dat de oogst direct goed wordt gedroogd en daarna weer gekoeld wordt naar lagere temperaturen.

Gekoelde bewaring is alleen mogelijk in goed uitgeruste en geïsoleerde bewaarplaatsen. Hierin kan het product losgestort worden opgeslagen, waarbij via een mechanisch koelsysteem door middel van buitenlucht wordt gekoeld en geventileerd.

De Bouwplast kunststof kozijnen en Omnidoor kunststof buitendeur van Bouwimpex voldoen aan alle strenge eisen die aan een goede bewaarplaats gesteld worden en zijn daarom ook de meest logische keuze.

Voor dit project hebben we Bouwplast kunststof kozijnen op maat geleverd. Het flexibel Bouwplast systeem is in dit geval uitgevoerd met sandwichpanelen i.p.v. isolerend dubbelglas en buitenzijde voorzien van Renolit folie in projectkleur om de vormgeving en uitstraling van het gebouw te benadrukken. Door de aansluiting met het mechanisch koelsysteem kunnen de kozijnen naar buiten draaien en komt er op een eenvoudige manier licht en frisse lucht in de bewaarplaats. De PVC constructie en EPDM anti-lekafdichting zorgen voor perfecte isolatie van het gebouw.

Ook de Omnidoor kunststof buitendeur is gemaakt van hard PVC (UV-bestendig), voorzien van Renolit folie in projectkleur aan de buitenzijde en dichte isolerende kunststof vulling en tochtvrije meerkamerprofielen aan de binnenzijde. Deze deuren kunnen blootgesteld worden aan alle weersinvloeden en bieden een hoge mate van veiligheid.

De Bouwplast kunststof kozijnen en Omnidoor kunststof buitendeur zijn volledig onderhoudsvrij (UV-bestendig) en gaan vele jaren mee.

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer informatie?
Neem dan contact met ons op. Onze deskundige adviseurs beantwoorden graag u vragen en ondersteunen u met technische knowhow.