Project omschrijving

Nieuwe stallen voor varkenshouderij van den Berkmortel in Sint-Oedenrode

Bij varkenshouderij ‘Van den Berkmortel’ uit Sint-Oedenrode heeft Bouwimpex hoogwaardige kunststof bouwmaterialen geleverd voor de bouw van nieuwe varkensstallen, waarbij rekening is gehouden met de wensen en eisen van de opdrachtgever en de nieuwste ontwikkelingen in de stalinrichting. Zo is er onder andere nagedacht over brandveiligheid, toevoer van voldoende licht en frisse lucht in de stallen, eenvoudige reiniging en een aangenaam binnenklimaat voor de dieren.

De Bouwplast kunststof kozijnen zijn uitgevoerd met isolerend HR++ diffuus glas. Dankzij het flexibele Bouwplast systeem zijn de kunststof kozijnen in samenwerking met Scanair extra voorzien van inlaatventielen. De hoge isolatiewaarde in combinatie met diffuus glas zorgt ervoor dat er geen lichtplekken en warmte plekken in de stal komen. De Bouwplast kunststof kozijnen zijn speciaal ontwikkeld voor de moderne stal, zien er fraai uit en zijn UV-bestendig en onderhoudsarm.

De kracht van het innovatieve LuxAir systeem is de combinatie van een Bouwplast raamkozijn met een aerodynamisch luchtinlaatventiel. Hiermee wordt op een effectieve manier maximale daglichtinlaat én een optimale luchtaanvoer en –afvoer in de stal gerealiseerd. Het luchtinlaatventiel kan gecombineerd worden met nagenoeg elk type Bouwplast raamkozijn. Normaliter zijn er twee aparte sparingen voor een daglichtsysteem en een luchtinlaatsysteem nodig. Met LuxAir hoeft men slechts één sparing af te monteren. Dit maakt LuxAir een uiterst efficiënte en kostenbesparende oplossing.

De ASW PIR FR Plus isolatieplaten zorgen met de zeer hoge isolatiewaardes niet alleen voor een optimaal binnenklimaat, maar door de uitstekende brandklasse (Euroklasse B-S2-DO naakt) zijn de stallen ook brandveilig. De witte zichtzijde zorgt bovendien voor een optimale spreiding van het inkomende licht.

De bouw van de stallen is op dit moment nog in volle gang. Zo worden bijvoorbeeld nog de wanden van witte Bouwplast-plus FR panelen gemaakt. De wanden zijn door snel en eenvoudig te plaatsen, want de panelen worden al op maat aangeleverd. De hoogwaardige kunststof (pvc) panelen met unieke brandvertragende eigenschappen dragen bij aan een extra brandveilige stal. Dankzij het gladde oppervlak zijn de wanden eenvoudig te reinigen en zijn ze bestand tegen zuren, ammoniak en desinfectiemiddelen. Hiermee wordt de hygiëne in de stal aanzienlijk verhoogt.

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer informatie?
Neem dan contact met ons op. Onze deskundige adviseurs beantwoorden graag uw vragen en ondersteunen u met technische knowhow.