Project omschrijving

Nieuwe kalverstal

In het Brabantse Geffen is onlangs een compleet nieuwe kalverstal gebouwd. Bouwimpex leverde hier brandvertragende Asw Pir FR B isolatie en witte FR panelen.

Asw Pir FR B isolatie

Bij de nieuwe kalverstal is maar liefst 6000 m2 aan brandvertragende Asw Pir FR B isolatie geleverd. De platen zijn toegepast als plafondisolatie. Dankzij de isolatie kan de omgevingstemperatuur in de stal goed worden gereguleerd, waardoor het dierenwelzijn en hun groei verbeteren. Aangezien de veiligheid van dieren in de stal de laatste jaren de hoogste prioriteit heeft gekregen, dient de isolatie ook een brandwerende werking te hebben.

FR Panelen

Voor de afdelingswanden zijn bij dit project witte brandvertragende kunststof panelen gebruikt. Het Bouwplast-plus FR paneel is gemaakt van hoogwaardig kunststof (pvc) dat is samengesteld uit unieke brandwerende grondstoffen. Bouwplast panelen onderscheiden zich door het slimme kliksysteem. Dit is standaard voorzien van een unieke epdm afdichting waardoor een hygiënische, naadloze verbinding ontstaat. Hierdoor sluiten de panelen perfect op elkaar aan en ontstaat een gladde, vlakke wand of afscheiding. Aanhechting van vuil heeft daardoor weinig kans op deze panelen.