Project omschrijving

Breed productaanbod voor varkensstallen

Voor een nieuwe varkensstal in het Overijsselse plaatsje Haaksbergen leverden wij verschillende bouwmaterialen, waaronder gietijzeren roosters.

Topfloor gietijzeren roosters
Topfloor roosters zijn geschikt voor toepassingen in stallen voor vleesvarkens en dragende zeugen. Deze stalroosters worden geproduceerd uit een hoogwaardig, massief kwaliteitsgietijzer (GGG40) en zijn hierdoor zeer sterk en duurzaam. De roosters zijn zuur- en roestbestendig. Opmerkelijk is de unieke driekant staafvorm die – in combinatie met de grote sleufopening van 12,5 mm- de meest optimale mestdoorlaat garandeert.

Lichtstraat voor voldoende daglicht
Naast gietijzeren roosters leverde Bouwimpex bij dit project ook Bouwplast kunststof inbouwramen uitgevoerd als lichtstraat. Voldoende daglicht in de stal is belangrijk voor de gezondheid van de varkens en het is prettig werken voor de boer. Bij dit project komt het daglicht binnen via een lichtstraat van Bouwplast kunststof Easy inbouwramen van 70mm. Deze kunststof stalramen bevatten HR++ glas voor een goede isolerende werking.

Brandwerende panelen en isolatie
Ook zijn bij dit project onze brandwerende Bouwplast FR panelen toegepast voor de wanden en hoogwaardige brandvertragende Asw Pir FR B isolatie als plafondisolatie. Deze isolatieplaten hebben een gegarandeerd goed brandgedrag en een hoge isolatiewaarde. Op deze manier gedijen dieren beter onder de juiste omgevingstemperaturen en heeft de veiligheid van dieren in de stal de hoogste prioriteit.