Project omschrijving

Nieuwbouw moderne varkensstal

Bij een fokbedrijf uit Woudenberg wordt hard gebouwd aan een nieuwe varkensstal. In het nieuwe onderkomen voor de zeugen worden verschillende Bouwimpex producten toegepast, die een bijdrage leveren aan een gezond en brandveilig binnenklimaat voor de dieren.

Lichtstraat met Bouwplast Easy valramen

Voldoende daglicht in de stal is belangrijk voor de gezondheid van de varkens en het is prettig werken voor de boer. In Woudenberg komt het daglicht binnen via lichtstraten van Bouwplast kunststof Easy inbouwramen van 70mm. Deze kunststof stalramen bevatten HR++ glas en zijn uitgevoerd in de standaardkleur RAL 9016. Door valramen toe te passen in de lichtstraat, kan ook de aanvoer van frisse lucht via de lichtstraat worden gereguleerd.

Hygiënische hokafscheidingen met Bouwplast panelen

De hokafscheidingen en de wandbekleding zijn gerealiseerd met Bouwplast plus FR kunststof panelen in de kleur grijs. Bouwplast plus FR panelen hebben een brandvertragende werking, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassing in moderne varkensstallen. De panelen kunnen zowel horizontaal (bij hokafscheidingen) als verticaal (bij wandbekleding) worden gemonteerd. Middels een handige klikverbinding kan het wandsysteem eenvoudig worden geplaatst.

Door panelen in verschillende breedtematen met elkaar te combineren, kunnen de hokafscheidingen gemakkelijk op de juiste hoogte worden gemaakt zonder te hoeven zagen. Om een goede, hygiënische aansluiting op de vloer te realiseren, wordt voor de onderste panelenrij het Bouwplast-plus FR HP-V paneel toegepast. Dit type kunststof paneel heeft een vlakke onderzijde.

“Niet meer weg te denken uit de agrarische sector: het Bouwplast-plus kunststof panelensysteem”

Bouwplast-plus FR panelen leveren niet alleen een bijdrage aan de brandveiligheid in de stal: ze zijn ook hygiënisch en eenvoudig te reinigen. De panelen zijn gemaakt van hard-PVC, een oersterke en harde kunststofsoort. Dit materiaal is bestand tegen krassen en stoten, maar ook tegen ammoniak en andere bijtende stoffen. Dankzij het grote gebruiksgemak én de uitstekende productkenmerken zijn Bouwplast-plus FR panelen inmiddels niet meer weg te denken uit de agrarische sector.

Agridoor kunststof binnendeuren

Naast de hokafscheidingen en wanden moeten ook de deuren in een zeugenstal bestand zijn tegen de invloed van vocht en ammoniak. Agridoor kunststof binnendeuren worden veel toegepast in combinatie met Bouwplast kunststof panelen; zo ook in de nieuwe stal in Woudenberg. Agridoor staldeuren zijn bijzonder sterk, functioneel en onverslijtbaar. De deuren hebben een kunststof deurblad en worden compleet geleverd met RVS-hoekkozijn en scharnieren.

Bij dit project zijn de volgende producten toegepast:

Bouwplast-plus FR panelen grijs

  • 250/35 mm
  • 400/35 mm
  • 500/35 mm (HP-V paneel met vlakke onderzijde)

Bouwplast Easy valramen

  • Lichtstraat: HR++ glas, kleur RAL 9016, profieldiepte 70 mm
  • Valramen 100×80 cm, HR++, RAL 9016

Agridoor kunststof binnendeuren

  • Kleur RAL 7040