Project omschrijving

Stalen dakpannen op woning Uden

Stalen dakpannen zijn een stuk sterker dan de keramische variant en ze wegen slechts een fractie van traditionele dakbedekking. Ideaal voor lichtgewicht dakconstructies, zoals bij deze woning in Uden het geval was. Bouwimpex renoveerde hier het dak met stalen dakpannen van het type Metrotile Bond

Stalen dakpannen?

Metrotile Bond dakelementen zien eruit als kleipannen, maar wegen veel minder. Bovendien kunnen de pannen stevig aan elkaar worden bevestigd, waardoor ze ook bij extreme wind niet weg zullen waaien. Het lichte gewicht en de uitzonderlijke weersbestendigheid maken stalen dakpannen zeer geschikt voor o.a. de vervanging van shingles en de bekleding van lichte dakconstructies.

De pan wordt geprofileerd in een 8-pans dakelement, waardoor een klassiek design ontstaat. In de kern bestaan de elementen uit een staalplaat, die aan beide kanten is voorzien van een 55% aluminium/zink beschermlaag. Metrotile Bond dakelementen zijn verkrijgbaar met een afwerking van natuursteengranulaat voor een klassiek uiterlijk. Bij dit project is echter gekozen voor de Prestigelijn, de gladde uitvoering, in de kleur mat charcoal. Het grote voordeel van gladde pannen is dat ze makkelijk te reinigen zijn. De Prestigelijn is ook verkrijgbaar in enkele hoogglans kleuren.

Van Advies tot Zorgvuldige montage

Bouwimpex is exclusief importeur van Metrotile dakbedekkingsproducten voor de Nederlandse markt. Wij hebben alle kennis en expertise in huis om uw project van begin tot eind te realiseren. Onze Metrotile specialisten kunnen u helpen met technisch advies over de producten. Daarnaast leveren we snel én kunnen we de montage voor u verzorgen. Service van begin tot eind, dus.

Meer weten over Metrotile stalen dakpannen? Neem gerust contact met ons op!