Project omschrijving

Brandvertragend programma voor handelshuis Schuttert

Bij Handelshuis Schuttert – Schuinesloot uit Ommen heeft Bouwimpex uit het uitgebreide programma kunststof bouwmaterialen, brandvertragende isolatie en panelen geleverd. Naast brandveiligheid werden ook strenge eisen gesteld op het gebied van isolatie en hygiëne.

Het Bouwplast programma bestaat o.a. uit een aantal hoogwaardige (klik)panelen en profielen die eenvoudig toegepast kunnen worden in elke situatie. Dankzij het flexibele systeem is het bekleden van de afdelingswanden met hoge plafonds geen enkel probleem. De kunststof panelen beschikken over een superglad oppervlak en zijn bestand tegen ammoniak en schoonmaakmiddelen. Dit maakt eenvoudige en snelle reiniging mogelijk. De hoogwaardige grondstoffen van de Bouwplast-plus FR panelen zorgen tevens voor een uitermate sterk en duurzaam wand- en plafondsysteem met unieke brandwerende eigenschappen en een zeer lange levensduur.

Daarnaast zijn onze kunststof panelen ook toegepast als duurzame wandbekleding in de luchtwasser. De luchtwasser wordt in de intensieve veehouderij gebruikt om de uitstoot van gevaarlijke stoffen en/of stoffen die het milieu aantasten te verminderen. De Bouwplast panelen onderscheiden zich door het slimme kliksysteem. Dit is standaard voorzien van een unieke, rubberen strip, waardoor een hygiënische, naadloze verbinding ontstaat. Hierdoor sluiten de panelen perfect op elkaar aan en ontstaat een gladde, waterdichte wand. Door deze sluitende verbinding en het supergladde oppervlak van de panelen heeft vuilaanhechting of lekkage geen enkele kans. De panelen zijn bovendien bestand tegen de meest voorkomende chemicaliën.

Bij nieuwbouw of renovatieprojecten van agrarische en industriële bedrijfsgebouwen waar brandveiligheid een belangrijke rol speelt worden veelal de ASW PIR FR isolatieplaten van Bouwimpex toegepast. Deze isolatieplaten hebben een gegarandeerd goed brandgedrag (Euroklasse B-S2-DO end use) en een hoge isolatiewaarde. De witte zichtzijde zorgt bovendien voor een goede lichtspreiding.

Met de brandwerende producten van Bouwimpex zijn de stallen van Handelshuis Schuttert klaar voor een brandveilige toekomst.

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer informatie?
Neem dan contact met ons op. Onze deskundige adviseurs beantwoorden graag u vragen en ondersteunen u met technische knowhow.