Project omschrijving

Nieuwbouw varkensstal in Groenlo

Bij de bouw van een varkensstal in het Gelderse Groenlo is ons productassortiment in de volledige breedte benut. Bouwimpex leverde onder andere Bouwplast panelen voor de realisatie van schuine putplaten en de afdelingswanden, ASW PIR- FR isolatie en kunststof ramen en deuren.

Schuine putplaat vermindert ammoniakemissie

Het reduceren van ammoniakemissie is een belangrijk onderwerp in de varkenshouderij. Een relatief eenvoudige manier om de afgifte van ammoniak aan de lucht te verminderen, is het toepassen van schuine putplaten. Een schuine putplaat verkleint het mestoppervlak, waardoor minder ammoniak in de lucht wordt opgenomen. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor mens en dier: de verbeterde luchtkwaliteit zorgt voor een prettige (werk)omgeving.

In de stal in Groenlo zijn schuine putplaten gerealiseerd met behulp van grijze Bouwplast-plus panelen en RVS bevestigingsbenodigdheden. Bouwplast-plus panelen zijn langdurig bestand tegen ammoniak, waardoor ze heel goed als putplaat kunnen worden toegepast.

Brandveiligheid in de stal

Bij de stalinrichting is ook aan brandveiligheid veel aandacht besteed. Zo is de stal geïsoleerd met ASW PIR FR isolatieplaten, die bestaan uit brandvertragend PIR-hardschuim. Voor de afdelingswanden en hokinrichting is gebruik gemaakt van witte Bouwplast-plus FR panelen, die eveneens een brandvertragende werking hebben.

Kunststof ramen en deuren

Het licht in de stal komt binnen via de lichtstraten van vaste Bouwplast Easy ramen, die worden afgewisseld met één valraam per lichtstrook. Hierdoor is er altijd voldoende daglichtinval in de stal. Het valraam kan als noodventilatie worden gebruikt en als vluchtweg bij brand. Bouwimpex leverde tot slot Agridoor kunststof binnendeuren en Omnidoor kunststof buitendeuren in Groenlo.