Project omschrijving

Innovatieve lichtstraat in Duitse varkensstal

Bij de bouw van moderne varkensstallen zijn daglichtvoorziening en luchttoevoer belangrijke uitgangspunten om aan de diervriendelijkheidsnormen te voldoen. In een grote varkensstal in het Duitse Beckum plaatste Bouwimpex innovatieve lichtstraten met geïntegreerde inlaatventielen. Het betrof maatwerk: het LuxAir systeem werd uitgevoerd met SKOV A/S inlaatventielen, die de opdrachtgever reeds had aangekocht.

Fraai & symmetrisch

LuxAir is een daglicht- en luchtinlaatsysteem, waarbij een Bouwplast raamkozijn wordt gecombineerd met een aerodynamisch luchtinlaatventiel. Voor dit project werden de afmetingen van de Bouwplast kozijnen afgestemd op SKOV A/S inlaatventielen. Door vooraf de goede verdeling van de inlaatventielen te bepalen en daar vervolgens de grootte van de glasvakken op af te stemmen, ontstaat er een fraai en symmetrisch aangezicht.

De lichtstraten zijn met elkaar verbonden door maatwerk isolatiestroken en PVC-stroken. Deze afwerkstroken zijn achter de stalen spanten geplaatst, waardoor de lichtstraten optisch één geheel vormen. En dat niet alleen: ook de koudebrug wordt door het koppelen geminimaliseerd.

Sterke, Omnidoor buitendeuren

Bouwimpex mocht bij dit project ook Omnidoor buitendeuren leveren. Deze oerdegelijke deuren zijn gemaakt van vochtbestendig, isolerend kunststof met een Uv-bestendige afwerking. Het deurblad is voorzien van een RVS kader en de deuren worden geleverd met RVS-kozijn en handgrepen. Net als Bouwplast kunststof kozijnen zijn Omnidoor buitendeuren onderhoudsarm én corrosiebestendig. Hierdoor kunnen ze uitstekend worden toegepast in de agrarische bouw.

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Onze deskundige adviseurs beantwoorden graag uw vragen en ondersteunen u met technische knowhow.