Project omschrijving

Bouwplast-plus FR panelen toegepast als verluchtingssysteem

Bij de nieuwbouw van een varkensstal in Lierderholthuis (Overijssel) leverde Bouwimpex brandvertragende kunststof panelen voor verschillende toepassingen. Zo zijn de Bouwplast-plus FR panelen gebruikt voor de afdelingswanden, de hokinriching én voor het verluchtingssysteem.

Verluchting via spouwmuur

Het verluchtingssysteem in de stal is grotendeels gerealiseerd met behulp van Bouwplast-plus FR panelen.

  • Via de spouwmuur komt frisse lucht de stal binnen. Het binnenspouwblad bestaat uit Bouwplast-plus FR panelen.
  • Via openingen in het binnenspouwblad komt de luchtstroom in de kelders onder de afdelingen.
  • Via een luchtinlaat, gemaakt van Bouwplast-plus FR panelen, stroomt de frisse lucht vanuit de kelder de stal in. Hiervoor zijn panelen in de speciale afmeting 500/50 mm gebruikt. De panelen, die aan weerszijden open zijn, zijn tegen de wand gemonteerd en verbinden zo de kelder met de afdelingen (zie afbeeldingen).

Afdelingswanden en hokinrichting

Voor de afdelingswanden en de hokinrichting zijn grijze Bouwplast-plus FR panelen gebruikt. Door het slimme systeem met een unieke klikverbinding, kunnen de panelen zowel verticaal (wanden) als horizontaal (hokafscheidingen) worden gemonteerd. Het kliksysteem is standaard voorzien van een EPDM-afdichting, waardoor een naadloze en hygiënische verbinding ontstaat.

Lichtstraat Bouwplast Easy

Voor een goede daglichtinval zijn lichtstraten geplaatst, bestaande uit Bouwplast Easy kunststof kozijnen. Bouwplast Easy ramen staan bekend om hun kwaliteit en snelle, simpele montage. De ramen kunnen vanaf de buitenzijde direct in de sparingsopening geplaatst worden, doordat ze standaard zijn voorzien van een flens met EPDM-lekafdichting.

Bouwimpex leverde ook de deuren in de nieuwe stal. De Agridoor Iso-plus kunststof binnendeuren zijn vochtbestendig, evenals de Omindoor kunststof buitendeuren. Deze degelijke, oersterke deuren kunnen snel worden gemonteerd en gaan zeer lang mee.