Project omschrijving

Diffuus HR+++ glas in lichtstraat pluimveestal

Twee jaar geleden bouwde pluimveebedrijf Van Doorn uit Heeswijk Dinther een nieuwe stal met Bouwplast kunststof ramen in een speciale uitvoering. En dat beviel goed: bij de recentelijke nieuwbouw van een tweede stal koos de pluimveehouder opnieuw voor de stalramen van Bouwimpex.

Lichtstraten van Bouwplast kozijnen zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen. In de pluimveesector worden de ramen vaak uitgevoerd met diffuus HR++(+) glas. Zo ook in de nieuwe stal in Heeswijk Dinther. Diffuus glas breekt het invallende zonlicht, waardoor het beter wordt verdeeld over de stal. Voor de kippen is dat fijn: daglicht stimuleert het natuurlijk gedrag en de kippen ervaren geen stress door lichtplekken en -flikkeringen.

Naast een goede daglichtinval dragen de kunststof kozijnen bij aan een goed binnenklimaat in de stal. HR+++ glas (of ’triple glas’) heeft een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor hebben temperatuurschommelingen buiten minder invloed op de temperatuur binnen de stal, wat de groei en gezondheid van het pluimvee ten goede komt.