Project omschrijving

Bouwplast kunststof kozijnen in kippenstal

In een nieuwbouw pluimveestal in Dronten is de lichtstraat gerealiseerd met Bouwplast kunststof kozijnen met HR++ diffuus glas.

Een goed geïsoleerde stal moet zijn warmte zo veel mogelijk vasthouden. Ook bij de lichtstraat moet daarom worden gedacht aan isolatie. De nieuwe stal in Dronten bevat kunststof kozijnen met HR++ glas, dat goede thermische eigenschappen heeft. Daarnaast zijn de Bouwplast kozijnen uitgevoerd met Z-profielen en speciale koppelingen, om koudebruggen tot een minimum te beperken.

Naast een constant binnenklimaat is ook lichtspreiding belangrijk voor pluimvee. De Bouwplast lichtstraat is daarom uitgevoerd met diffuus glas, dat de lichtinval optimaliseert. Het glas breekt en verdeelt de lichtstralen, zodat de kippen geen last hebben van flikkeringen en toch veel daglicht krijgen.

Bouwplast kunststof kozijnen

Al tientallen jaren worden Bouwplast kunststof kozijnen ingezet in de agrarische sector. Of het nu gaat om lange lichtstraten, opvallende puien of speciale uitvoeringen: wij hebben vrijwel altijd een passende maatwerkoplossing. Bouwplast kozijnen worden standaard geleverd in de kleur wit, maar zijn ook verkrijgbaar in een groot aantal RAL-kleuren.