Project omschrijving

Nieuwe Groen Label zeugenstal

Familie van den Aker bouwde in 2017 een nieuwe Groen Label Zeugenstal. Bouwimpex leverde voor dit fraaie project diverse hoogwaardige kunststof bouwmaterialen om de stal helemaal volgens de laatste bouweisen op te leveren en bij te dragen aan het Beter Leven Keurmerk. Bij de bouw is er onder andere nagedacht over licht, lucht, ruimte en brandveiligheid voor de dieren.

De op maat gemaakte lichtstraten op de zijgevels zorgen voor veel daglicht in de stal. Met de plaatsing van valramen op de andere gevels komt er op een eenvoudige manier licht en lucht in de stal.

Er zijn Bouwplast-plus kunststof panelen toegepast als hokinrichting en hokafscheiding en voor de afdelingswanden zijn Bouwplast FR brandwerende panelen ingezet. Ook voor de stevige, goed te reinigen kunststof deuren is er een beroep gedaan op Bouwimpex ; de stal is voorzien van diverse Omnidoor buitendeuren en Agridoor binnendeuren.

De nieuwe Groen Label zeugenstal heeft 460 zeugenplaatsen. Er zal gewerkt worden middels een tweewekensysteem. De biggen blijven tot een leeftijd van vijf weken ik het kraamhok, alvorens ze naar de biggenstal gaan.

De werkzaamheden werden uitgevoerd in samenwerking met Bouwbedrijf Th vd Linden B.V. en Nijenkamp stalinrichting en metaalwerken.

  • Bouwplast kunststof Easy valramen

  • Bouwplast lichtstraten

  • Agridoor kunststof binnendeuren

  • Omnidoor kunststof buitendeuren

  • Bouwplast FR brandwerende panelen

  • Bouwplast kunststof panelen

Project in beeld