Project omschrijving

Nieuwbouw varkensstal in Zeeland

Voor een nieuwe varkensstal in het Brabantse plaatsje Zeeland leverden wij verschillende (kunststof) bouwmaterialen, waaronder ASW PIR FR PLUS isolatieplaten.

ASW PIR FR PLUS – topper onder de stalisolatie

Als het gaat om isolatiewaarde, is de ASW PIR FR PLUS de absolute uitblinker binnen ons assortiment brandvertragende stalisolatie. Met een Lambda-waarde van 0,020 W/(m.K) en een brandveiligheidsklasse B-S2-D0 as placed on the market dragen deze isolatieplaten direct bij aan een gezond binnenklimaat en de brandveiligheid van stallen. Zelfs met een dunne isolatieplaat kan al een zeer goede isolatiewaarde worden behaald. Bij dit project zijn de ASW PIR FR PLUS platen uitgevoerd in 40 mm dikte.

Kunststof bouwmaterialen voor varkensstallen

Naast isolatie leverde Bouwimpex bij dit project ook Bouwplast kunststof inbouwramen in de Easy variant. Deze valramen zijn standaard voorzien van een 21 mm aanslag (flens), waardoor ze snel en makkelijk te monteren zijn. Dankzij een EDPM-afdichting rondom de flens, is een goede aansluiting verzekerd.

Ook zijn bij dit project onze Agridoor binnendeuren en Omnidoor buitendeuren toegepast. Dit zijn hoogwaardige kunststof staldeuren, die bestand zijn tegen ammoniak, vocht en uv-licht. De deuren staan bekend om hun kwaliteit en gaan generatieslang mee, zonder problemen.